• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus wijdt 13 diakens tot priester

ROME (KerkNet/I.Media/Katholiek Nieuwsblad) – Paus Franciscus heeft vanmorgen tijdens een plechtigheid in de Sint-Pietersbasiliek in Rome 13 diakens, tussen de 28 en 42 jaar; tot priester wijden. De groep omvat diakens uit Pakistan en Vietnam. Elf van de nieuwe priesters zijn diaken in het bisdom Rome, onder wie zes die in Italië werden geboren. De andere diakens zijn afkomstig uit Zuid-Korea, Ecuador, Venezuela, Chili en Brazilië. Zeven priesters studeerden aan het Redemptoris Materseminarie van het Neocatechumenaat in Rome. De Paus heeft de groep priesterkandidaten kort na de Paasviering, op 25 april, al eens ontmoet voor een korte kennismaking.

Barmhartig zijn

In zijn preek riep de Paus de priesters op barmhartig te zijn. Ze hoeven zich niet te bedenken, dat ze teveel zouden vergeven. Mochten ze die indruk hebben, dan moeten ze zich, zei Franciscus, de priester herinneren die bad: “Heer, vergeef me wanneer ik teveel vergeven heb, maar U was het, die mij het slechte voorbeeld gegeven heeft.” Ook maande de Paus de geestelijken niet als “heren van de geloofsleer” op te treden. Die, zei hij, is een zaak van God.

Roepingenzondag

De priesterwijdingen vinden plaats naar aanleiding van de Wereldbiddag voor Roepingen. In zijn Paus Franciscus - Boodschap
Roepingen, getuigenis van de waarheid
Wereldgebedsdag voor Roepingen - 11 mei 2014
(15 januari 2014)
vraagt Paus Franciscus aan jonge mannen en vrouwen dat zij zich zouden laten raken door de goddelijke genade. “Elke roeping”, schrijft de Paus, “vereist steeds dat wij uit onszelf treden en ons richten op Christus en zijn Evangelie.” De Paus erkent dat er verschillende vormen van roeping bestaan, ook in het gezin. "Het komt er kortom op aan om ons te laten raken door de goddelijke genade en het besef dat God ons niet in de steek laat."

Publicatiedatum: 11 mei 2014
Laatst bewerkt: 13 mei 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam