• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinalen erkennen wonder op voorspraak van Paus Paulus VI

BRUSSEL (KerkNet/RKK.nl) – Nadat eerder al de medische en de theologische commissie van de Congregatie voor de Heiligverklaringen een wonder op voorspraak van Paus Paulus VI hadden erkend, hebben dinsdagochtend ook de kardinalen en bisschoppen van deze congregatie dat gedaan. Ze verklaarden unaniem dat een ernstig ziek ongeboren kind in de VS in 2001 door de hemelse tussenkomst van de eerbiedwaardige Paulus VI werd genezen. Het wonder op voorspraak van de eerbiedwaardige Paus Paulus VI (Giovanni Battista Montini, 1897-1978) betreft een genezing van een ongeboren kind in de Verenigde Staten in 2001. Dat heeft de Italiaanse vaticanist Andrea Tornielli gemeld op basis van een artikel in het katholieke magazine 'Credere'. Eerder schreef Tornielli dat het mirakel zich midden de jaren 1990 had voorgedaan. De redemptorist Antonio Marrazzo, de postulator van het zaligverklaringsproces, bevestigde tegenover RKK dat het Credere-artikel correct is.

Kardinaal Angelo Amato, de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, zal de Paus nu verzoeken om het decreet met de officiële erkenning van het wonder af te kondigen. Dan staat niets meer de zaligverklaring van Paulus VI (Giovanni Battista Montini ) nog in de weg.
Als mogelijke datum daarvoor wordt zondag 19 oktober genoemd, de slotdag van de buitengewone assemblee van de Bisschoppensynode over het Gezin.

Publicatiedatum: 6 mei 2014
Laatst bewerkt: 26 maart 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam