• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus benoemt leden voor nieuwe Raad voor de Economie

ROME (KerkNet) - Paus Franciscus heeft vandaag de leden benoemd van de Pauselijke Raad voor de Economie  die hij oprichtte in het kader van de hervorming van het economisch beheer van de Heilige Stoel. De raad telt vijftien leden: acht prelaten en zeven leken. Zij zijn afkomstig uit de verschillende delen van de wereld.

De Raad voor economie zal voorgezeten worden door kardinaal Reinhard Marx (60), aartsbisschop van München. De andere prelaten die deel uitmaken van de raad zijn kardinaal Jean-Paul Ricard, aartsbisschop van Bordeaux; de Amerikaanse kardinaal DiNardo, aartsbisschop van Houston; de Zuid-Afrikaanse kardinaal Wilfried Napier, aartsbisschop van Durban; kardinaal Norberto Rivera Carrera, aartsbisschop van Mexico; de Peruviaanse kardinaal Cipriani Thorn, aartsbisschop van Lima; kardinaal Tong Hon, bisschop van Hong Kong en kardinaal Agostino Vallini, vicaris-generaal van Rome én de enige Italiaan in de raad. Bij de leken die benoemd zijn in de raad fungeert George Yeo, oud minister van financiën van Singapore.

Met de oprichting van de Raad voor economie zet paus Franciscus zijn hervorming van de Romeinse Curie voort waarvan de oprichting op 24 februari jongstleden van een Secretariaat voor economie, geleid door de Australische kardinaal George Pell, een eerste pijler was. Het Secrretariaat voor economie zal de richtlijnen van de nieuwe Raad voor economie uitvoeren. De Raad voor economie komt in mei voor het eerst samen.

Publicatiedatum: 8 maart 2014
Laatst bewerkt: 23 maart 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam