• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldgebedsdag voor de Roepingen

Vandaag heeft paus Franciscus zijn boodschap voor de 54-ste Wereld-gebedsdag voor roepingen vrijgegeven. Het thema van de tekst is “Paus Franciscus - Boodschap
Roepingen, getuigenis van de waarheid
Wereldgebedsdag voor Roepingen - 11 mei 2014
(15 januari 2014)
”. De dag wordt gevierd op 11 mei 2014, de vierde zondag van Pasen.

In zijn boodschap onderlijnt de paus dan de mens ‘het eigendom’ is van God, niet in de zin van “bezit dat tot slavernij leidt” maar in de zin van “een sterke band die ons verenigt met God en met elkaar, als een verbond dat eeuwig duurt”.

“Elke roeping vraagt een ‘exodus’ uit jezelf om het eigen bestaan te centreren rond Christus en zijn evangelie”. Daarbij moedigt de paus aan “wijzen van denken en handelen die niet conform de wil van God zijn voorbij te streven”, zonder bang te zijn “tegen de stroom in te gaan” of “obstakels in en buiten jezelf tegen te komen”.

De paus nodigt uit “naar Jezus te luisteren en Hem te volgen, zich innerlijk te laten veranderen door Zijn woorden” en “met vertrouwen deel te nemen aan een gemeenschappelijke weg die de beste krachten in jezelf en om je heen vrijmaakt”.

paus Franciscus vraagt in het bijzonder aan jonge mannen en vrouwen dat zij zich zouden laten raken door de goddelijke genade. “Elke roeping”, schrijft de paus, “vereist steeds dat wij uit onszelf treden en ons richten op Christus en zijn evangelie.” De paus erkent dat er verschillende vormen van roeping bestaan, ook in het gezin. Maar elke roeping vereist dat wij afstand nemen van houdingen en denkwijzen die God niet welgevallig zijn en dat wij ons ten dienste stellen van onze broeders en zusters. “Het komt er kortom op aan om ons te laten raken door de goddelijke genade en het besef dat God ons niet in de steek laat.” Tegelijk worden wij zo een instrument van God, omdat God zijn plannen niet zonder onze toestemming en zonder onze samenwerking kan doorvoeren.

Bron: Zenit.org/kerknet.be/rknieuws.net

Publicatiedatum: 18 januari 2014
Laatst bewerkt: 18 januari 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam