• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Martin Schultz nodigt Paus voor toespraak in het Europees Parlement

BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – Martin Schulz, de voorzitter van het Europese parlement, heeft vandaag Paus Franciscus tijdens een ontmoeting in Rome nogmaals uitgenodigd voor een bezoek aan het EP in Straatsburg. Martin Schulz was vergezeld van de Duitse kardinaal en COMECE-voorzitter Reinhard Marx en José Manuel Durão Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie. Aansluitend had de delegatie uit Brussel nog een ontmoeting met staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone en de staatssecretaris voor de relaties met de andere Staten van de Heilige Stoel, mgr. Dominique Mamberti.

Martin Schulz kondigde vooraf aan aan dat hij tijdens zijn gesprek met de Paus zou overleggen over de sociale politiek in Europa, de strijd tegen de armoede en het aanbieden van toekomstperspectief aan jongeren. Door de recente scheepsramp waarbij meer dan 300 bootvluchtelingen omkwamen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa was ook de opvang van vluchtelingen in Europa een belangrijk gespreksonderwerp. Er werd ook van mening gewisseld over de vernieuwing van de Europese Unie en het gevecht tegen de overbureaucratisering van de Europese instellingen. De voorzitter van het EP overhandigde de Paus bij deze gelegenheid een oud gebedsboek uit Aken en een boek met gebeden van Sint-Benedictus uit 1762.

Martin Schulz had op 19 maart al een ontmoeting met Paus Franciscus en nodigde hem bij die gelegenheid al uit om het Europese parlement in Straatsburg toe te spreken. Paus Joannes Paulus II sprak het Europese parlement in 1988 toe. Hij hield toen een toespraak over de uitbouw van Europa. Paus Benedictus XVI werd meermaals uitgenodigd, maar hij gaf nooit gehoor aan de uitnodiging.

Publicatiedatum: 11 oktober 2013
Laatst bewerkt: 20 oktober 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam