• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan informeert diplomaten over vredesinitiatief van de Paus

ROME (KerkNet/VIS/Rkk.nl) – Het Vaticaan heeft vandaag donderdag zijn diplomaten geïnformeerd over een bijzondere vredesinitiatief van Paus Franciscus voor zaterdag 7 september. Het is uitzonderlijk dat dergelijke ontmoeting, naast de jaarlijkse ontvangst van de diplomaten bij de Paus, wordt samengeroepen. Aartsbisschop Dominique Mamberti, die binnen het staatssecretariaat verantwoordelijk is voor de relaties van de Heilige Stoel met de andere staten, en aartsbisschop Giovanni Angelo Becciu, de verantwoordelijke voor algemene zaken van het staatssecretariaat, gaven toelichting bij het initiatief en de inzet van de katholieke Kerk voor de vrede. Zij spraken de hoop uit dat de Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Vredesoproep voor vrede in Syrië en het Midden-Oosten
(1 september 2013)
mag bijdragen tot het einde van het geweld in het Midden-Oosten en crisisgebieden elders in de wereld. De oproep kende een bijzonder positieve respons bij christelijke kerkleiders in het Midden-Oosten en islamitische geestelijken in Syrië.

Paus Franciscus schreef ook een brief aan de Russische president Vladimir Poetin, naar aanleiding van de G20-top in de Russische stad Sint-Petersburg. Daarin drukt hij de wereldleiders op het hart dat militair ingrijpen in Syrië zinloos is. Franciscus hoopt dat de deelnemers aan de G20-top aandacht hebben voor “de zinloze slachtpartij” die in Syrië gaande is en hij betreurt dat de mogendheden voorrang hebben gegeven aan eenzijdige belangen met betrekking tot de bloedige burgeroorlog. “Ik roep van harte op om op zoek te gaan naar wegen om de tegenstrijdige standpunten te overwinnen en de zinloze toepassing van een militaire oplossing terzijde te schuiven. Moge men zich opnieuw wijden aan het moedig en vastberaden nastreven van een vreedzame oplossing door middel van dialoog en onderhandelingen, unaniem gesteund door de internationale gemeenschap." Hij voegde eraan toe te hopen dat de topontmoeting zou bijdragen tot de hervorming van het internationale bankwezen zodat de wereldwijde crisis bezworen kan worden.

Publicatiedatum: 5 september 2013
Laatst bewerkt: 5 september 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam