• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ratzinger Schülerkreis komt bijeen

De jaarlijkse ontmoeting van oud-promovendi van Joseph Ratzinger, emeritus-paus Benedictus XVI, (de zgn. 'Ratzinger Schülerkreis') vindt volgende week plaats in Castel Gandolfo.

Benedictus XVI zal daar, anders dan voorheen, niet bij aanwezig zijn, maar zal wel met hen de Mis vieren als zij het Vaticaan bezoeken, waar hij sinds zijn terugtreden in het Mater Ecclesiae-klooster woont.

"Sinds hij zich heeft teruggetrokken, wil hij geen openbare bijeenkomsten meer bijwonen", zei een van de oud-promovendi, de Amerikaanse jezuïet Joseph Fessio, tegenover CNA.

De 'Ratzinger Schülerkreis' komt sinds 1978 jaarlijks bijeen, nadat professor Joseph Ratzinger de Universiteit van Regensburg had verlaten om aartsbisschop van München te worden.

De bijeenkomsten bleven doorgaan toen kardinaal Ratzinger in 1981 naar Rome verhuisde, waar hij prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer werd, en zelfs na 2005, toen Ratzinger tot paus werd verkozen.

Dit jaar is het thema 'Het vraagstuk van God tegen een achtergrond van secularisatie'. De emeritus-paus koos het thema uit, net als een gastspreker, de Franse filosoof Rémi Brague.

De Ratzinger-promovendi komen van 29 augustus tot 2 september bijeen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Publicatiedatum: 22 augustus 2013
Laatst bewerkt: 22 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam