• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Paulus VI "Eerbiedwaardige"

Paus Benedictus XVI heeft vanmorgen de prefect van de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen, Angelo Kardinaal Amato, S.D.B., in audiëntie ontvangen.Tijdens deze ontmoeting heeft de Paus enkele decreten van deze Congregatie goedgekeurd. Onder deze decreten behoren 8 erkenningen van wonderen, 6 verklaringen aangaande het martelaarschap en 10 verklaringen aangaande heldhaftige deugden.

ROME (KerkNet/VIS) – Paus Benedictus XVI heeft vandaag in een decreet de heroïsche deugdzaamheid erkend van Paus Paulus VI. De Paus drukt daarmee uit dat Paus Paulus VI de christelijke deugden op voorbeeldige wijze heeft beleefd. Met het decreet zet de Conciliepaus een belangrijke stap naar zijn zaligverklaring. Volgens Italiaanse media wordt inmiddels ook een medisch onverklaarbare genezing van een kind toegeschreven aan Giovanni Battista Montini, die in 1963 tot Paus Paulus VI werd verkozen.

Giovanni Battista Montini werd op 26 september 1897 in het Noord-Italiaanse Brescia geboren. Na jarenlange dienst voor de curie in het Vaticaan, onder meer als substituut van Paus Pius XII, werd hij benoemd tot aartsbisschop van Milaan. In 1963 werd hij verkozen tot Paus. Hij kreeg de moeilijke opdracht om Paus Johannes XXIII op te volgen, die de aanzet had gegeven tot het Tweede Vaticaans Concilie. Paus Paulus VI bracht niet enkel het Tweede Vaticaanse Concilie tot een goed einde, maar publiceerde ook een nieuw misboek en decreten en encyclieken voor omzetting van de besluiten van het Tweede Vaticaans Concilie. Hij overleed op 6 augustus 1978 in Castelgandolfo.

Zie ook Paus publiceert decreten voor heilig- en zaligverklaringen

Publicatiedatum: 20 december 2012
Laatst bewerkt: 26 maart 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam