• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: "Jonge Kerken zijn de hoop voor toekomst van de universele Kerk

ROME (KerkNet/VIS) – Paus Benedictus XVI, die deze week ook de ontmoetingen met de bisschoppen die in Rome op ‘Ad limina’-bezoek zijn hervatte, heeft vanmorgen in zijn zomerresidentie in Castelgandolfo een groep van honderd pas gewijde bisschoppen uit de missiegebieden ontmoet. De kerkleiders uit Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Oceanië nemen in Rome deel aan een congres van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren.

De Paus had lovende woorden voor de bisschoppen uit de derde wereld vanmorgen voor hun inzet voor de basisevangelisatie en de versterking van het geloof bij de plaatselijke bevolking. “De jonge Kerken zijn een teken van hoop voor de toekomst van de universele Kerk. Tegen die achtergrond roep ik jullie op om op geen inspanning te kijken. De Kerk is ontstaan uit de verkondiging en zij groeit door de verkondiging. Een goede inculturatie van het geloof zal helpen om het evangelie te incultureren.”

Paus Benedictus XVI had ook even aandacht voor het dalende aantal missionarissen, “maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de plaatselijke roepingen en nieuwe vormen van samenwerking tussen jonge kerken”. Hij spoorde de kerkleiders tot slot nog aan om de schat van het geloof niet te verbergen en om die gul te delen door van de verkondiging een absolute prioriteit te maken.

Publicatiedatum: 7 september 2012
Laatst bewerkt: 8 september 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam