• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot wereldwijde vrede

BRUSSEL (Kerknet/Zenit) - "Dat alle gewapende conflicten die de aarde rood kleuren eindelijk mogen ophouden", verzuchtte paus Benedictus XVI afgelopen zondag in zijn Angelustoespraak na afloop van de eucharistieviering, die hij in de St.-Rufinokathedraal van Assisi opdroeg naar aanleiding van de 800ste verjaardag van de bekering van St.-Franciscus.
"In deze stad van vrede wil ik een boodschap overmaken aan de vertegenwoordigers van de andere christelijke kerken en de andere godsdiensten, die in 1986 ingegaan zijn op de uitnodiging van mijn voorganger om hier, in het land van Str.-Franciscus, deel te nemen aan een wereldgebedsdag voor de vrede. Ik beschouw het als mijn plicht om hier en nu een dringende en van droefheid doordrongen oproep te lanceren: dat alle gewapende conflicten die de aarde rood doen kleuren ophouden, dat de wapens zwijgen en dat overal de haat plaatsmaakt voor liefde, vernedering voor vergiffenis en tweedracht voor eenheid!", aldus paus Benedictus XVI.

Midden-Oosten
De paus voegde eraan toe: "Wij voelen hier de spirituele aanwezigheid van al wie verdriet heeft, lijdt en sterft omwille van het oorlogsgeweld en al zijn tragische consequenties, waar dan ook ter wereld." Hij bracht nadrukkelijk de conflicten in het Midden-Oosten ter sprake: "Onze gedachten gaan speciaal uit naar het Heilig Land, dat St.-Franciscus zo intens liefhad, naar Irak, Libanon, het hele Midden-Oosten. De bevolking van al die landen kennen al veel te lang de verschrikkingen van de gevechten, van het terrorisme en van blind geweld. Ze kennen de illusie dat geweld conflicten kan oplossen, de weigering om naar de argumenten van de andere te luisteren en die tot hun recht te laten komen."
Aan het adres van de internationale gemeenschap sprak de paus: "Alleen een verantwoordelijke en eerlijke dialoog, met de gulle steun van de internationale gemeenschap, kan een einde maken aan al dat lijden en leven en waardigheid teruggeven aan mensen, instellingen en volkeren."

Publicatiedatum: 18 juni 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam