• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldjongerendagen in Afrika in 2015 of 2016?

ROME (KerkNet) – Kardinaal Stanislaw Rylko, de voorzitter van dePauselijke Raad voor de Leken , sloot vanmiddag op een persconferentie in Rome niet uit dat een volgende editie van de Wereldjongerendagen wel eens in Afrika plaats zou kunnen vinden. Dat kan ten vroegste in 2015 of 2016, omdat eerder al werd beslist dat de volgende editie van 2013 in het Braziliaanse Rio de Janeiro plaats heeft. Afrika is het enige continent waar nog nooit Wereldjongerendagen plaats vonden.

Kardinaal Rylko: “Ook in Afrika zelf bestaat grote vastbeslotenheid om er de Wereldjongerendagen te organiseren. Met de Afrikaanse bisschoppen gaan wij op zoek naar de meest geschikte plaats, zowel inzake veiligheid als op het vlak van communicatie. Ondanks de vele conflicten en andere problemen zijn wij vastbesloten deze mogelijkheid te blijven onderzoeken. Afrika is een jong continent en verdient het.”

Kruisweg in sloppenwijk

Op dezelfde persconferentie, na de ontmoeting van een 250-tal verantwoordelijken van de jongerenpastoraal en een 45-tal afgevaardigden van nieuwe kerkelijke bewegingen uit 99 landen in Rocca di Papa, werd maandag ook aangekondigd dat de kruisweg van de Wereldjongerendagen in 2013 door een van de sloppenwijken van Rio trekt. “De kruisweg staat in het teken van de levensomstandigheden in Latijns-Amerika. Daar vormt de armoede een van de belangrijkste uitdagingen. In één statie staat het dagelijkse leven in de sloppenwijken centraal. De kruisweg, waarin het lijden en sterven van Christus centraal staat, moet een hoogtepunt worden van de Wereldjongerendagen.”

Publicatiedatum: 2 april 2012
Laatst bewerkt: 2 april 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam