• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Anglicaanse kerkleider bezoekt Paus

ROME (KerkNet/Kathpress) – Paus Benedictus XVI en de anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams vieren op zaterdag 10 maart een oecumenische vesperdienst in de kerk van San Gregorio al Celio. Vanuit het aanpalende klooster werd Augustinus van Canterbury in de zesde eeuw door paus Gregorius I (590-604) als missionaris naar de angelsaksen gestuurd. Augustinus werd later de eerste aartsbisschop van Canterbury.

De anglicaanse kerkleider Rowan Williams, de geestelijke leider van meer dan 70 miljoen anglicanen wereldwijd, wordt zaterdag in audiëntie ontvangen bij de paus. Diezelfde dag geeft hij ook een voordracht tijdens een studiedag over het monnikendom en de oecumene. Maandag bezoekt hij de abdij van Montecassino.

Sinds het Tweede Vaticaans Concilie bestaan hartelijke relaties tussen het Vaticaan en de anglicaanse Kerk. Die betrekkingen stonden de voorbije jaren echter onder sterke druk door de beslissing van anglicaanse kerken om vrouwen en homoseksuele voorgangers tot bisschop te wijden en homohuwelijken kerkelijk in te zegenen. Paus Benedictus XVI bood ontevreden anglicanen inmiddels ook de mogelijkheid om met behoud van hun liturgie en traditie over te stappen naar de katholieke Kerk.

Publicatiedatum: 10 maart 2012
Laatst bewerkt: 12 maart 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam