• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Thema 41e Wereldvrededag: "De menselijke familie, gemeenschap van vrede"

BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic/Zenit/RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI heeft 'De menselijke familie, gemeenschap van vrede' gekozen als thema voor de Wereldvrededag van 1 januari 2008. De wereldvrededag werd voor het eerst georganiseerd in 1968 op initiatief van paus Paulus VI.

Kardinaal Renato Martino, voorzitter van de pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede lichtte het thema toe. Hij wees erop dat "de erkenning van de eenheid van de menselijke familie" juist op dit moment in de geschiedenis van providentieel belang is, "die gekenmerkt wordt door crises bij internationale organisaties en de ernstige verstoringen in de internationale gemeenschap". Daarom wordt "iedere mens geroepen te leven en te voelen dat zij deel uitmaken van de menselijke familie die God heeft bedoeld als gemeenschap van vrede".

Paus Benedictus heeft speciaal dit thema voor 2008 gekozen uit de vele ideeën van de Raad voor Gerechtigheid en Vrede, vanwege “zijn overtuiging dat het besef van een gemeenschappelijk doel en de ervaring van gemeenschap, essentiele factoren zijn voor de realisatie van het algemeen belang en voor vrede”. (Zenit/CWN)

Zie ook: Wereld Vrede Dag - 1 januari

Publicatiedatum: 20 juni 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam