• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Eerste details WYD in Rio de Janeiro 2013

BRUSSEL (KerkNet/KNA/Katholisch.de/CNA) – Kardinaal Raymundo Damasceno Assis, de voorzitter van de Braziliaanse bisschoppen, reageert verheugd op de toewijzing van de volgende Wereldjongerendagen aan Brazilië. Zowel de Braziliaanse overheid, als de deelstaat Rio zegden hun steun toe. “Wij rekenen op een talrijke deelname van jongeren uit de andere Latijns-Amerikaanse landen.” Volgens aartsbisschop Orani Joao Tempesta van Rio de Janiero kan het aftellen nu beginnen: “Wij willen tonen dat Rio meer is dan sport en carnaval. “

Paus Benedictus XVI kondigde tijdens de Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Angelusgebed ter afsluiting van de Wereld Jongeren Dagen Madrid 2011 en aankondiging volgende WJD
Vliegveld Cuatro Vientos, Madrid (21 augustus 2011)
aan dat de volgende editie in Rio de Janeiro plaatsheeft. ‘L’Osservatore Romano’, het dagblad van het Vaticaan, meldt dat de Wereldjongerendagen van 23 tot 28 juli 2013 plaatsvinden. De bijeenkomst krijgt als thema ‘Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen’ (Mt. 28, 19).

De Wereldjongerendagen vonden al eens in 1987 in Zuid-Amerika plaats. Brazilië telt 150 miljoen katholieken en wordt beschouwd als het land met het grootste aantal katholieke bewoners ter wereld. Volgens bisschop Eduardo Pinheiro da Silva, de Braziliaanse verantwoordelijke van de jongerenpastoraal, telt Brazilië 50 miljoen jongeren tussen 15 en 30 jaar. Als slechts een fractie daarvan aan de WJD van Rio deelneemt, dan wordt het aantal van de twee miljoen deelnemers en mogelijks zelfs van het record van vijf miljoen deelnemers (Wereldjongerendagen in Manilla in de Filippijnen) gemakkelijk overschreden.

Braziliaanse jongeren kregen in Madrid alvast het kruis van de Wereldjongerendagen mee. Dat maakt al vanaf de komende maanden een rondreis in het Amerikaanse continent en uiteindelijk ook langs de 247 Braziliaanse bisdommen.

Publicatiedatum: 27 augustus 2011
Laatst bewerkt: 27 augustus 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam