• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Pausreis naar Kroatië in het teken van het gezin

De paus wordt op zijn reis onder meer vergezeld door de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Tarcisio Bertone; door kardinaal Ennio Antonelli, voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin en door de Kroaat mgr. Nikola Eterovic, secretaris-generaal van de Bisschoppensynodes.

Het gaat om het derde bezoek van Joseph Ratzinger aan Kroatië maar het eerste als paus. Paus Johannes Paulus II bezocht Kroatië drie keer: in 1994, 1998 en 2003.

De paus zal bij zijn aankomst op de luchthaven verwelkomd worden door president Ivo Josipovic en ontvangen worden in het presidentieel paleis. Nadien ontmoet hij religieuze leiders en vertegenwoordigers uit de culturele wereld. Er staat ook een ontmoeting met de jongeren op het programma. De paus draagt een mis op op de renbaan van Zagreb. In de kathedraal van Zagreb bidt hij de vespers. Hij bezoekt ook het graf van kardinaal Aloïs Stepinac, verdediger van de godsdienstvrijheid in Kroatië, die in oktober 1988 door paus Johannes Paulus II zalig werd verklaard. De paus rondt zijn bezoek aan Kroatië af met een ontmoeting met mgr. Jospi Bozanic, aartsbisschop van Zagreb.

Zie ook: Reizen van de Pausen

Zie ook: Paus Benedictus XVI bezoekt Kroatië

Publicatiedatum: 1 juni 2011
Laatst bewerkt: 9 juni 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam