• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus betreurt verdeeldheid onder de Christenen

ROME (KerkNet/VIS) – Het feit dat Christenen nog steeds niet samen Eucharistie kunnen vieren, maakt duidelijk hoe ver wij nog verwijderd zijn van de eenheid onder alle Christenen, waarvoor Christus zo sterk gebeden heeft. Dat zei Paus Benedictus XVI tijdens zijn Paus Benedictus XVI - Audiëntie
Vier pijlers voor de eenheid onder de Christenen
Naar aanleiding van de Gebedsweek voor de Eenheid onder de Christenen 2011
(19 januari 2011)
, naar aanleiding van de Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen. “De geschiedenis van de oecumenische beweging is getekend door vele moeilijkheden en onzekerheden, maar het is evenzeer het verhaal van broederlijkheid en samenwerking. Wij zijn allen vastbesloten deze weg te blijven bewandelen.”

De Paus zei nog dat er binnen de Christelijke gemeenschap niemand hongerig of arm mag zijn. Hij herinnerde ook aan de vier pijlers voor de eenheid onder de Christenen, waarvoor het gebed de belangrijkste hoeksteen vormt. De andere pijlers zijn de leer van de apostelen, de onderlinge broederschap en het breken van het brood. “Het gebed helpt ons beseffen dat wij allen kinderen zijn van dezelfde Vader en dat wij geroepen zijn tot vergevingsgezindheid en verzoening. Laten wij tijdens deze week bidden opdat wij allen zouden groeien in trouw aan het Evangelie, in broederschap en in missionaire ijver.”

Publicatiedatum: 19 januari 2011
Laatst bewerkt: 20 januari 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam