• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: 'Herontdek deugdzaamheid en gehoorzaamheid'

Vaticaanstad - Paus Benedictus XVI sprak woensdag tijdens de algemene audiëntie in de Paulus VI Hal over de betekenis van de Paus Benedictus XVI - AudiĆ«ntie
H. Catharina van Bologna
(29 december 2010)
(1413-1463). Ze behoorde tot de orde van de arme clarissen. De heilige "maakte een grote geestelijke groei door", aldus de Paus, "maar werd ook zwaar op de proef gesteld in de donkere nacht van de ziel, waarin ze zelfs werd gekweld zelfs door de verleiding van ongeloof in de Eucharistie."

Benedictus XVI: "Na veel lijden troostte de Heer haar. In een visioen gaf Hij haar het duidelijke besef van de eucharistische presentie." In een ander visioen "onthulde God de vergeving van haar zonden, door Catharina een krachtige ervaring van goddelijke genade te schenken". In 1431 kreeg de heilige een visioen van het Laatste Oordeel, dat haar er toe bracht "haar gebeden en boetedoening voor de redding van de zondaars te intensiveren", zo vatte de Paus samen. "Naarmate ze zich meer toevertrouwde aan God en Maria, kreeg ze aanvallen van de duivel te verduren. Door de genade van God kwam ze echter zegevierend uit de strijd." Benedictus XVI besloot: "Catharina laat zien dat we ons moeten laten leiden door God en elke dag zijn wil doen, zelfs als dat niet altijd overeenkomt met onze eigen plannen, en om te vertrouwen op zijn voorzienigheid. In feite nodigt Catharina ons uit de waarden van deugdzaamheid en gehoorzaamheid te herontdekken."

Bron: RKNP

Publicatiedatum: 29 december 2010
Laatst bewerkt: 30 december 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam