• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

China arresteert Bisschoppen

BRUSSEL (KerkNet/Asianews/Kathpress) – China heeft meerdere roomsgetrouwe katholieke bisschoppen gearresteerd, omdat ze het overleg van regeringsgezinde katholieke kerkleiders niet zouden willen bijwonen. Bisschop Feng Xinmao, de officiële bisschop van Hengchow die ook door Rome erkend is, werd na een urenlange belegering aangehouden en daarna naar een afgelegen plaats overgebracht. De bisschop is een fel tegenstander van de overheidscontrole op de katholieke Kerk. Volgens het persagentschap ‘Asianews’ gebeurde zijn arrestatie nadat priesters en gelovigen een mensenketting vormden rondom het bisschopshuis, om zijn aanhouding te beletten. Ook verschillende andere bisschoppen zijn aangehouden.

De arrestaties vinden plaats naar aanleiding van het ‘Congres van Katholieke Afgevaardigden’, waar belangrijke posten van de officiële Patriottische Vereniging verdeeld worden. Dat congres startte dinsdag in Peking. Meer dan een dozijn bisschoppen zouden gedwongen zijn de bijeenkomst bij te wonen.

De voorbije jaren werd flinke vooruitgang geboekt in de relaties tussen Peking en het Vaticaan en dit jaar zijn al tien bisschoppen gewijd die zowel door de communistische overheid als het Vaticaan erkend zijn. Maar de voorbij weken bekoelden de relaties, nadat verschillende bisschoppen werden gedwongen om de wijding van de door Rome niet erkende bisschop van Chengde bij te wonen.

Publicatiedatum: 8 december 2010
Laatst bewerkt: 8 december 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam