• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept wetenschappers op tot ethische verantwoordelijkheid

BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – Paus Benedictus XVI roept wetenschappers op tot ethische verantwoordelijkheid. Het oordeel over wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw zal volgens hem grotendeels afhankelijk zijn van hun vermogen om nieuwe inzichten en nuttige aanwijzingen te combineren met de zoektocht naar het rechtvaardige en het goede.
De paus deed zijn uitspraken op een ontmoeting met leden van de Pauselijke Academie van Wetenschappen in het Vaticaan. De academie bestaat uit een tachtigtal 80 wiskundigen, natuurwetenschappers en andere onderzoekers uit de hele wereld, onder wie verschillende Nobelprijswinnaars. Zij overleggen nog tot 1 november in Rome.

“De wetenschappelijke vooruitgang moet bijdragen tot oplossingen voor de belangrijkste problemen van de mensheid en moet ernaar streven om bij te dragen tot broederschap en vrede", aldus de paus. "De Kerk stimuleert en bevordert dergelijk onderzoek.” Hij voegde eraan toe dat wetenschap ook een plaats kan zijn voor dialoog, voor ontmoeting van mens en natuur en mogelijk ook voor een ontmoeting met God.

Publicatiedatum: 29 oktober 2010
Laatst bewerkt: 31 oktober 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam