• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Christus ”spreekt tot de mensen, terwijl Hijzelf ook mens is” H. Paus Johannes Paulus II, Encycliek, De Verlosser van de mensen, Redemptor Hominis (4 mrt 1979), 7, waarbij Hij zich aanpast aan de menselijke begrippen; daarom moet ook de kerk een taal spreken die eenvoudig is en waardoor de jonge mens zich aangesproken voelt. Daarbij moet zij een verstandig gebruik maken van de moderne communicatiemiddelen opdat haar spreken beter overkomt en begrepen wordt.

Boven alles zal de jongerenpastoraal ook uitdrukkelijk roepingenpastoraal moeten zijn en moet zij er op gericht zijn om de jonge mens bewust te maken van Gods stem, opdat hij of zij de schoonheid leert zien en smaken van een aan God geschonken leven binnen een vast kader.

Vervolgens zal ook iedere christen daadwerkelijk bijdragen aan het bevorderen van het klimaat waarin de roepingen kunnen gedijen, als hij met hart en geest zich toelegt op de onderscheiding van wat goed is voor de mens: met andere woorden als hij met kritische geest de goede en slechte kanten weet te onderscheiden van de vooruitgang, als hij besef heeft van de valse waarden en valstrikken van schone schijn die sommige vormen van beschaving ons voorspiegelen, als hij de bekoringen onderkent van materialisme en van voorbijgaande ideologieën.

Document

Naam: WERELDGEBEDSDAG VOOR DE ROEPINGEN 2 MEI 1993
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Boodschap
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 8 september 1992
Copyrights: © 1993, SRKK, Utrecht
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam