• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Liefde is sterker dan schuld!
U hebt, dierbare broeders en zusters, het perspectief van de hoop in het middelpunt gezet van deze Katholiekendag: verdiept u goed in de gelijkenis van Christus over de verloren zoon. Zij is door en door realistisch. Het perspectief van de hoop is daar ten nauwste verbonden met de weg van de bekering. Mediteer over alles wat tot deze weg hoort: het gewetensonderzoek, het berouw met het vaste voornemen zich te beteren, de belijdenis met de boete. Vernieuw in u de waardering voor dit sacrament dat immers ook ‘Sacrament van de Verzoening’ wordt genoemd. Het is nauw verbonden met het sacrament van de eucharistie, het sacrament van de liefde: de biecht bevrijdt ons van het kwaad, de eucharistie schenkt ons gemeenschap met het hoogste goed.

Neem de verplichtende uitnodiging van de Kerk ernstig om iedere zondag de heilige Mis mee te vieren. Daar mag u, samen met de gemeenschap, steeds weer de Vader ontmoeten en het geschenk van Zijn liefde ontvangen, de heilige communie, het Brood van onze hoop. Geef vanuit deze krachtbron aan heel uw zondagsbeleving een vorm die past bij de dag die aan de Heer is gewijd. Want aan Hem behoort ons leven toe, Hem past onze aanbidding. Dan kan ook door de week uw godverbondenheid levendig blijven en al wat u doet tot een christelijk getuigenis worden.

Dat alles ligt als betekenis in de woorden: ’Ik wil opstaan en naar mijn vader gaan’. Een dieper en tegelijk eenvoudiger programma van onze hoop laat zich niet denken Vgl. H. Paus Johannes Paulus II, Encycliek, Over de Goddelijke Barmhartigheid, Dives in Misericordia (30 nov 1980), 5.6.

Document

Naam: KEERT TERUG TOT DE VADER!
Over gezin, samenleving en bekering
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 11 september 1983
Copyrights: © 1984, Stichting Verkondiging, Roermond
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam