• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Honger naar brood, honger naar broederschap, honger naar God. Moeder Theresa kende dat allemaal goed, zij die haar leven op twee zuilen heeft willen funderen: Jezus belichaamd in de Eucharistie en Jezus belichaamd in de armen! Liefde die wij ontvangen, liefde die wij geven. Twee onafscheidelijke zuilen die haar weg getekend hebben, die haar in beweging brachten, zij die ook haar honger en dorst verlangde te stillen. Zij is naar de Heer toegegaan en in dezelfde beweging is zij naar de geminachte, onbeminde, eenzame en vergeten broeder gegaan; zij ging naar de broeder en vond het gelaat van de Heer … Want zij wist dat “liefde tot God en tot de naaste versmelten; in de geringste ontmoeten wij Jezus zelf en in Jezus ontmoeten wij God” Paus Benedictus XVI, Encycliek, God is Liefde, Deus Caritas Est (25 dec 2005), 15 en deze liefde was het enige dat haar honger kon stillen.

Broeders en zusters, vandaag blijft de verrezen Heer in ons midden op weg gaan, daar waar het dagelijks leven zich afspeelt. Hij kent onze honger en zegt ons nog altijd: “wie tot Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst krijgen” (Joh. 6, 35). Moedigen wij elkaar aan om op te staan en de ervaring op te doen van de overvloed van Zijn liefde; laten wij onze honger en onze dorst door Hem verzadigen in het sacrament van het altaar en het sacrament van de broeder.

Document

Naam: ZEGGEN WIJ HET MET KRACHT EN ONBEVREESD: WIJ HEBBEN HONGER, HEER!
Piazza Macedonia (Skopje) - Noord Macedonië
Soort: Paus Franciscus - Homilie
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 7 mei 2019
Copyrights: © 2019, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie Vert. uit het Frans (zenit.org): maranatha-gemeenschap; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 13 mei 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
 
|
Pagina delen: 
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam