• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Binnen enkele ogenblikken, gaan wij op weg, naar de tafel van het altaar om ons te voeden met het Brood des Levens, in navolging van het gebod van de Heer: “wie tot Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst krijgen” (Joh. 6, 35). Dat is het enige dat de Heer ons vraagt: “komt”. Hij nodigt ons uit op weg te gaan, ons in beweging te zetten, naar buiten. Hij roept ons op naar Hem toe te gaan om ons deelgenoot te maken aan Zijn leven en zending. “Komt” zegt de Heer ons: een komst die niet alleen verandering van plaats betekent maar de bekwaamheid zich te laten ontroeren, door Zijn woord te laten transformeren in onze keuzes, gevoelens en prioriteiten om het te wagen Zijn gebaren te stellen en Zijn taal te spreken, “de taal van het brood dat spreekt van tederheid, gezelschap, edelmoedige toewijding aan de anderen” Jorge Mario Kardinaal Bergoglio, S.J., Buenos Aires, (1995), Homelia Corpus Christi, een concrete en tastbare liefde omdat het dagelijks leven reëel is.

In elke Eucharistie breekt de Heer zich, deelt Hij zich uit en nodigt Hij ons uit om ook onszelf met Hem te breken en uit te delen, en deel te nemen aan dit wonder van vermenigvuldiging dat alle hoeken van deze stad, van dit land, van deze grond met een beetje tederheid en medelijden wil bereiken en aanraken.

Document

Naam: ZEGGEN WIJ HET MET KRACHT EN ONBEVREESD: WIJ HEBBEN HONGER, HEER!
Piazza Macedonia (Skopje) - Noord Macedonië
Soort: Paus Franciscus - Homilie
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 7 mei 2019
Copyrights: © 2019, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie Vert. uit het Frans (zenit.org): maranatha-gemeenschap; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 13 mei 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
 
|
Pagina delen: 
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam