• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Imad Atrach, van “Sky News Arabia”. Wat zullen de resultaten zijn van deze reis en welke indruk had u van het land?

Paus Franciscus: Ik heb een modern land gezien, ik was getroffen door de stad. En ook door de properheid van de stad, ik vroeg mij af wat zij doen om in deze woestijn de bloemen te gieten. Het is een modern land, het vangt zoveel volken op, en het is een land dat naar de toekomst kijkt: bijvoorbeeld, voor het onderwijs van de kinderen.

Onderwijs gebeurt met een blik op de toekomst. En ik was ook getroffen door het waterprobleem: zij proberen in de nabije toekomst water uit de zee te halen en het drinkbaar te maken, en ook water uit de vochtigheid om het drinkbaar te maken. Zij zoeken steeds nieuwe dingen. Ik hoorde hen ook zeggen: ooit zal er geen petroleum meer zijn en wij bereiden ons daarop voor. Het land gaf mij een open indruk, niet gesloten. Ook de godsdienstigheid: het is een open islam, van dialoog, een broederlijke islam, van vrede. Ik benadruk de roeping tot vrede, ik heb ze gevoeld, ook al zijn er problemen met bepaalde oorlogen in het gebied. Voor mij was de ontmoeting met de wijzen van de islam heel treffend, een diepe ontmoeting, uit verschillende plaatsen en culturen. Dat wijst ook op de openheid van dit land voor een zekere regionale, universele, godsdienstige dialoog. Daarna was ik ook getroffen door het interreligieus congres: dat was een sterk cultureel gebeuren. En ik heb het in mijn toespraak vermeld, wat zij hier het voorbije jaar gedaan hebben voor de bescherming van kinderen op internet.

Kinderpornografie is vandaag een industrie die veel geld binnenbrengt en men profiteert van kinderen. Dit land heeft zich daar rekenschap van gegeven. Er zullen ook negatieve dingen zijn … Maar, dank u voor het onthaal. 

 

Document

Naam: INTERVIEW MET MEEGEREISDE JOURNALISTEN OP DE VLUCHT VAN ABU DHABI NAAR ROME
Soort: Paus Franciscus - Interview
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 5 februari 2019
Copyrights: © 2019, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie
Vert. uit het Frans (zenit.org): maranatha-gemeenschap; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam