• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

ONTWAKEN VAN HET GELOOF
5e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersplein

{...}

{...}

{...}

NĂ¡ het bidden van het Angelus

Vandaag wordt in Italië de Dag des Levens gevierd met als thema "Het evangelie van het leven, vreugde voor de wereld". Ik sluit me aan bij de boodschap van de bisschoppen en betuig mijn waardering en aanmoediging voor de verschillende kerkelijke instanties die op vele manieren het leven bevorderen en ondersteunen, met name de Beweging voor het Leven, waarvan ik de vertegenwoordigers hier groet, zij het dat ze niet zo talrijk zijn. En dit baart me zorgen; er zijn niet veel mensen die vechten voor het leven in een wereld waar elke dag meer wapens worden gefabriceerd, waar elke dag meer wetten tegen het leven worden gemaakt, waar elke dag deze wegwerpcultuur ermee doorgaat zich te ontdoen van het nutteloze en van wat moeite kost. Bidt er alstublieft voor dat onze mensen zich meer bewust mogen worden van de verdediging van het leven op dit moment van vernietiging en het verwerpen van menselijkheid.

{...}

En nu een aankondiging. Geconfronteerd met de tragische langdurige situatie in verschillende delen van de wereld, nodig ik alle gelovigen uit voor een speciale dag van gebed en vasten voor de vrede op 23 februari aanstaande, de vrijdag van de eerste week van de Veertigdagentijd. We zullen het in het bijzonder opdragen omwille van de bevolking van de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. Net als bij andere soortgelijke gelegenheden nodig ik ook niet-katholieke en niet-christelijke broeders en zusters uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten op manieren die zij het meest geschikt achten, maar allen samen.

Onze hemelse Vader luistert altijd naar zijn kinderen die in pijn en angst naar Hem roepen: "genees de gebroken harten en bind hun wonden" (Ps. 147, 3). Ik doe een oprechte oproep omdat we ook deze roep horen en, ieder in zijn eigen geweten, voor God, ons afvragen: "Wat kan ik doen voor vrede?". We kunnen zeker bidden; maar niet alleen: iedereen kan net zo goed 'nee' tegen geweld zeggen als het van hem of haar afhangt. Omdat de overwinningen verkregen door geweld valse overwinningen zijn; terwijl werken voor vrede goed is voor iedereen!

{...}

Document

Naam: ONTWAKEN VAN HET GELOOF
5e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersplein
Soort: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 4 februari 2018
Copyrights: © 2018, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie
Vert., alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 6 februari 2018

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
 
|
Pagina delen: 
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam