• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
   Dit is een werkvertaling

Beste broeders en zusters,

In oktober 2018 is de 15de Gewone Algemene Bisschoppensynode gewijd aan de jongeren en meer in het bijzonder aan de band tussen jongeren, geloof en roeping. We hebben dan de kans om beter te leren verstaan hoe de goddelijke roeping tot vreugde in het centrum van ons leven staat en hoe dit het “plan van God is voor alle mannen en vrouwen in elke tijd”. 15de Gewone Algemene Bisschoppensynode, Jongeren, geloof en roeping, inleiding

De 55ste Wereldgebedsdag voor Roepingen brengt ons nadrukkelijk dit goede nieuws: wij zijn niet aan het toeval overgelaten en zijn ook niet de speelbal van allerlei ongeordende gebeurtenissen. Integendeel, ons leven en onze aanwezigheid in de wereld zijn de vrucht van een goddelijke roeping.

Ook in deze bewogen tijden herinnert het mysterie van de menswording ons eraan dat God ons steeds tegemoet komt. Hij is de God-met-ons die met ons meewandelt langs de vaak stoffige wegen van ons leven. Hij kent ons vurig verlangen naar liefde en geluk en roept ons op tot vreugde. In de verscheidenheid en het unieke van elke persoonlijke of kerkelijke roeping, gaat het erom dat wij dit woord dat ons van boven roept horen, herkennen en beleven. Tegelijk stelt het ons in staat om onze talenten te ontplooien, maakt het van ons instrumenten van redding in de wereld en wijst het ons de weg naar de volheid van het geluk.

Deze drie aspecten – horen, herkennen en beleven - vormen ook het kader bij het begin van Jezus’ zending. Na dagen van gebed en strijd in de woestijn gaat Hij naar de synagoge van Nazareth. Hij luistert naar het woord, herkent de inhoud van de zending die de Vader Hem toevertrouwt en verkondigt dat Hij gekomen is om die “vandaag” te verwezenlijken.

Document

Naam: DE ROEP VAN DE HEER HOREN, HERKENNEN EN BELEVEN
55e Wereldgebedsdag voor geestelijke roepingen
Soort: Paus Franciscus - Boodschap
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 3 december 2017
Copyrights: © 2018, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk
Werkvert. uit het Spaans: Pater F. Hacour, Roepingenpastoraal Vlaanderen; alineanummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam