• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Het is belangrijk om te dromen in het gezin. Alle moeders en vaders dromen over hun zonen en dochters, gedurende de negen maanden in de baarmoeders. Ben ik correct? {Allen roepen: Ja} Ze dromen over hoe ze zullen zijn. Het is niet mogelijk een gezin te hebben zonder zulke dromen, kinderen zullen niet groeien, liefde groeit niet leven verschrompeld en sterft. Ik raad u aan om ‘s avonds, als u uw geweten onderzoekt, uzelf te vragen: heb ik vandaag gedroomd over de toekomst van mijn kinderen? Heb ik gedroomd over de liefde voor mijn man, mijn vrouw? Heb ik gedroomd over mijn ouders en grootouders die mij voorgingen? Het is zo belangrijk om te dromen en vooral om in het gezin te dromen. Verlies alstublieft niet het vermogen om zo te dromen.

Hoeveel oplossingen voor gezinsproblemen worden er gevonden als we de tijd nemen om na te denken, als we aan een man of vrouw denken, en dromen over hun goede kwaliteiten. Het is daarom zo belangrijk om de liefde te herwinnen bij wat we iedere dag doen. Stop nooit om pasgetrouwden te zijn!

Document

Naam: RUSTEN IN DE HEER
Ontmoeting met de gezinnen op de "Mall of Asia Arena" in Manila (Filipijnen)
Soort: Paus Franciscus - Toespraak
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 16 januari 2015
Copyrights: © 2014, Libreria Editrice Vaticana / incaelo.blogspot.com
Werkvert. uit het Engels: Mark de Vries; naar het gesproken woord in het Spaans aangevuld, alineaverdeling en -nummering:redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam