• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Aan zijne Eminentie Keith Patrick Kardinaal O'Brien Aartsbisschop van Andrew's en Edinburgh en voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Schotland
De heilige Vader heeft de eer informatie te hebben ontvangen over de actie Maak Armoede Geschiedenis Make Poverty History te beginnen op zaterdag 2 juli ter voorbereiding op de top van de G8 Red.: Zeven rijkste industrie landen plus Rusland. Hij zendt zijn groeten aan allen die daarvoor bijeen zijn gekomen, verenigd in de zorg om het welzijn van miljoenen van onze broeders en zusters die gebukt gaan onder extreme armoede. Het Tweede Vaticaans Concilie leert ons:
God heeft de aarde met alles wat daarin is, bestemd voor het gebruik van alle mensen en volkeren, zodat de geschapen goederen in een billijke verdeling aan allen moeten toekomen. 2e Vaticaans Concilie, Constitutie, Over de Kerk in de wereld van deze tijd, Gaudium et Spes (7 dec 1965), 69
Vanwege deze reden, moeten mensen uit de rijkste landen van de wereld bereid zijn de last te dragen van schuldvermindering voor de meest arme landen die gebukt gaan onder schulden, en zij moeten hun leiders afsmeken om hun beloften na te komen om de armoede in de wereld te verminderen, vooral in Afrika, tegen het jaar 2015.

De Heilige Vader bidt voor de deelnemers aan de bijeenkomst en voor de wereldleiders die binnenkort bijeenkomen in Gleneagles, dat zij allen hun aandeel mogen hebben in het verzekeren van een rechtvaardigere verdeling van de goederen wereldwijd.

In de vaste hoop dat de vloek van de wereldwijde armoede eens naar de geschiedenis moge zijn verwezen, schenkt hij allen zijn Apostolische Zegen.

Angelo Kardinaal Sodano
Staatssercetaris

Document

Naam: MAKE POVERTY HISTORY
Boodschap van Paus Benedictus XVI
Soort: Raad voor de Openbare Aangelegenheden - Staatssecretariaat
Auteur: Angelo Kardinaal Sodano
Datum: 2 juli 2005
Copyrights: © 2005, Stg. InterKerk, Wassenaar
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam