• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

GRAZIE
Vanuit het raam van zijn werkkamer, na de geestdriftige ontvangst door het volk van Rome

Een onvergetelijke manifestatie
Dank, dank, mijne kinderen, voor deze ontvangst, die op zichzelf reeds een onvergetelijke en onvergelijkelijke gebeurtenis vormt.
Ik zou willen, dat mijn bijzondere dank alle burgers van Rome mag bereiken, alle autoriteiten en allen, die voor de orde gezorgd hebben bij deze enorme stoet. Het was mijn oprecht verlangen, niemand last te veroorzaken en mijn terugkeer eenvoudig en in stilte te laten plaats hebben. Maar uw meeleven en uw goedheid hebben ons deze buitengewone manifestatie bereid, waarvan wij allen getuigen zijn geweest.
De lijn tussen Christus, Petrus en Rome
Ik breng u de groet over van Bethlehem, waar ik deze morgen de H. Mis heb opgedragen, ik breng u de vrede van de Heer, ik breng u dat wat gij reeds in uw hart draagt en wat gij getoond hebt te begrijpen: de werkelijkheid, dat Christus, Petrus en Rome door één rechte lijn zijn verbonden. Deze lijn heeft getrild van al de heilige emoties en brengt u thans al mijn zegeningen over.
De pelgrimstocht van de Paus een evenement
Gij hebt begrepen, dat mijn reis niet slechts een bijzondere en geestelijke gebeurtenis is geweest: ze is een evenement geworden, dat grote historische betekenis kan hebben. Ze is een schakel in een eeuwenoude traditie. Ze is misschien een begin van nieuwe gebeurtenissen, die belangrijk en zegenrijk kunnen zijn voor de Kerk en voor de mensheid.
De ontmoeting met patriarch Athenagoras
Ik wil u vanavond alleen dit zeggen, dat ik deze morgen het grote geluk heb gehad, na eeuwen en eeuwen, de oecumenische patriarch van Constantinopel te mogen omhelzen en met hem woorden te mogen wisselen van vrede, van broederschap, van verlangen naar eenheid, eendracht en van onze wil om eer te brengen aan Christus en om vruchtbaar te werken in dienst van heel de mensengemeenschap. Laten wij hopen, dat dit begin rijke vruchten mag opleveren; moge het zaad ontkiemen en tot wasdom komen.
Aansporing tot gebed. Zegen
Laten wij allen intussen blijven bidden, want deze ogenblikken en deze gebeurtenissen zijn waarlijk groot en ze zijn getekend door Gods goedheid.
Ontvangt nu mijn zegen: in de naam van dé Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Document

Naam: GRAZIE
Vanuit het raam van zijn werkkamer, na de geestdriftige ontvangst door het volk van Rome
Soort: H. Paus Paulus VI - Toespraak
Auteur: H. Paus Paulus VI
Datum: 6 januari 1964
Copyrights: © 1964, Ecclesia Docens 0708, uitg. Gooi & Sticht, Hilversum
Vert.: Dr. M.H. Mulders C.ss.R. en Dr. J. Kahmann C.ss.R.
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam