• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Richten wij nu onze toespraak op de komende bisschoppensynode, waarvan wij besloten hebben de algemene vergadering te stellen op september 1977. Het onderwerp dat behandeld zal worden, beperkt zich tot deze kwestie: Over het geven van catechese in onze tijd, vooral aan kinderen en jongeren.

Het is overduidelijk, dat dit onderwerp noodzakelijk samenhangt met de kwesties waarover in de vorige synode is gediscussieerd. Inderdaad bestaat de werkzaamheid van de pastorale Kerk niet alleen in de verkondiging van het heil, maar kijkt zij er ook op toe, dat degenen die de boodschap van het heil ontvangen hebben ook de rijpheid van het christelijke leven bereiken en 'gedijen door de ware kennis van God' (Kol. 1, 10) en 'in de genade en de kennis van onze Heer en Heiland, Jezus Christus' (2 Pt. 3, 18).
Wij weten goed, zoals ook u als pastores bijna dagelijks ervaart, hoe belangrijk en hoe ingewikkeld de kwestie is van het geven van catechese in deze moderne maatschappij, die zozeer veranderd is en voortdurend aan veranderingen onderhevig blijft.
Wij kunnen evenwel stellen, dat de catechese er de laatste tijd erg op vooruit is gegaan. Maar de moeilijkheden zijn maar al te goed bekend waarmee de pastores van zovele zielen op dit ge bied van apostolische ijver overstelpt worden. Er zijn immers problemen gesteld die nog niet voldoende zijn opgelost en waarover velen elkaar bezorgd en ernstig vragen stellen, niet zonder nadeel voor een efficiƫnte en ongehinderde pastorale werkzaamheid. Hierbij komt nog, dat in deze zaak vaak wegen bewandeld en methoden gehanteerd worden die niet voldoende de echte boodschap van het goddelijk woord en de integriteit van de juiste leer in acht schijnen te nemen.

Document

Naam: TOT DE RAAD VAN HET ALGEMEEN SECRETARIAAT VAN DE BISSCHOPPENSYNODE
Soort: H. Paus Paulus VI - Toespraak
Auteur: H. Paus Paulus VI
Datum: 28 november 1975
Copyrights: © 1976, Archief van Kerken jrg. 31, nr. 11, p. 489-491
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam