• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

TWEETS VAN DE PAUS

Paus Benedictus XVI hield een tweetaccount aan dat echter bij het Sede Vacante gaan gesloten werd. Hier een deel van het twitter-archief: tweet-account @pontifex.

Hieronder de eerste tweets die de Paus op 12 december 2012, na afloop van de woensdagaudiëntie, verzonden heeft. Op donderdag 28 februari 2013 werd het account @pontifex gesloten bij het terugtreden van Paus Benedictus XVI en zijn de tweets verdwenen.

19-12-2012:

Maria beleeft met vreugde de aankondiging dat ze de Moeder van Jezus zal worden, de Zoon van God, die mens wordt. De echte vreugde komt van de eenwording met God.

Het geloof van iedereen kent momenten van licht maar ook van duisternis. Indien je naar het licht wil wandelen, laat je dan leiden door het Woord van God.

12-12-2-2012:

De eerste vraag luidde: Hoe kunnen we het Jaar van het Geloof beter vieren in ons dagelijks leven? De Paus antwoordde: “Door met Jezus te spreken in gebed, door te luisteren naar datgene wat Hij in het Evangelie zegt en om te zien naar hen die in nood verkeren.”

Kort daarna stelde iemand de vraag: Hoe kunnen we het geloof in Jezus beleven in een wereld zonder hoop? Benedictus XVI gaf als antwoord: “We kunnen er zeker van zijn dat een gelovige nooit alleen is. God is de rots waarop we ons leven bouwen en zijn liefde is altijd trouw.”

Rond 18.00 postte de Paus zijn laatste tweet van die dag. Dat was een antwoord op de vraag naar suggesties om te bidden in een wereld waarin ieder druk is met zijn werk en zijn gezin. Benedictus XVI schreef: “Geef alles dat je doet aan de Heer, vraag zijn hulp in alle omstandigheden van het leven en herinner je dat Hij altijd naast je staat.”

Document

Naam: TWEETS VAN DE PAUS
Soort: Paus Benedictus XVI - Tweet
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 12 december 2012
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam