• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Zij werd in Siena geboren in 1347, in een kroostrijk gezin, en stierf in 1380 in haar geboortestad. Op de leeftijd van 16, gedreven door een visioen van de Paus Benedictus XVI - Audiëntie
H. Dominicus Guzman
(3 februari 2010)
, trad zij in de Derde Orde van de Dominicanen, in de vrouwelijke tak, “Mantellate” genoemd. Zij bleef bij haar familie en legde de gelofte van maagdelijkheid af die zij als adolescente reeds privaat gedaan had; zij wijdde zich aan gebed, boete en werken van naastenliefde, vooral voor zieken.

Toen de faam van haar heiligheid zich verspreidde, werd zij baanbreker in de intensieve activiteit van geestelijke begeleiding van alle categorieën van personen: edelen en politici, kunstenaars en volksmensen, religieuzen, geestelijken, met inbegrip van Paus Gregorius XI die toen in Avignon verbleef en door Catharina op energieke en doeltreffende manier verzocht werd terug te keren naar Rome. Zij reisde veel ter bevordering van de innerlijke hervorming van de Kerk en om vrede tussen de staten te bekomen: het is ook om die reden dat de eerbiedwaardige Johannes Paulus II haar wou H. Paus Johannes Paulus II - Motu Proprio
Spes aedificandi
Over de verklaring van de H. Brigitta van Zweden, H. Catharina van Siena en de H. Teresia Benedicta a Cruce (Edith Stein) tot co-patronen van Europa (1 oktober 1999)
: opdat het oude continent nooit zijn Christelijke wortels zou vergeten die aan de basis liggen van zijn weg en opdat het uit het Evangelie de fundamentele waarden blijft halen die rechtvaardigheid en eensgezindheid verzekeren.

Document

Naam: H. CATHARINA VAN SIëNA
Soort: Paus Benedictus XVI - Audiëntie
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 24 november 2010
Copyrights: © 2010, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Sorores Christi; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam