• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Jullie zijn op pelgrimstocht hier naar toe gekomen, naar het graf van de apostel Jakobus. Deze apostel heeft rechtstreeks met Christus kunnen praten en heeft dan ook de waarheid met betrekking tot de roeping van de mens rechtstreeks van Christus zelf gehoord. Ook jullie komen om je roeping in je leven te ontdekken. Jullie naderen tot het altaar, om met het brood en de wijn jullie jeugd aan te bieden, al jullie goede en slechte kanten, alles wat jullie bezitten, om Hem te volgen. Hier in jullie midden zou ik met de psalmist willen zeggen: "De aarde gaf haar gewas" (Ps. 67, 7), de kostbaarste vrucht: de mens, de menselijke jeugd.

Moge het gelaat van God, dat herkenbaar is in het menselijke gelaat van Christus, de verlosser der mensen, voor jullie oplichten. "Elk land deelt in de jubelende blijdschap" (Ps. 67, 5).

Dat jullie leeftijdsgenoten, wanneer zij jullie pelgrimstocht zien, kunnen uitroepen: "Met u willen wij meegaan, want wij hebben gehoord dat God met U is" (Zach. 8, 23).

Dat wenst de Paus, Bisschop van Rome, jullie, die met zovelen aan deze pelgrimstocht naar Santiago de Compostella deelgenomen hebben.

Document

Naam: HOMILIE - AFSLUITING WJD SANTIAGO DE COMPOSTELA 1989
Wees niet bang om heilig te zijn!
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 20 augustus 1989
Copyrights: © 1989, Stichting Jongeren Samen, 's Hertogenbosch
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam