• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Dienen: mens zijn voor de anderen

Dit is ook de waarheid, die de apostel Paulus ons zeer welsprekend in de tweede lezing van de liturgie van vandaag leert. "Acht uzelf niet hoger dan ge kunt verantwoorden, denkt over Uzelf met bedachtzaamheid, neemt als norm het geloof maar houd rekening met de voor ieder verschillende soorten van gaven" (Rom. 12, 3). En de apostel voegt er nog aan toe: "De geestelijke gaven die wij bezitten, verschillen" (Rom. 12, 6).

Ja! het is nodig goed te weten welke gaven God je in Christus gegeven heeft. Het is noodzakelijk, de ontvangen gaven goed te kennen om ze aan je medemensen door te kunnen geven. Dit om bij te dragen aan het algemeen welzijn.

Ja, je moet weten welke gaven God je in Christus gegeven heeft. Men moet de goede gaven kennen, die men door eigen ervaring ontvangen heeft in het leven van het gezin en van de parochie, in verenigingen, bewegingen of in de vele opkomende gemeenschappen. Zo kunnen we vervolgens aan anderen verder. Dan pas kunnen we de gemeenschap missionaire impuls van de Kerk verrijken. Om getuigen te kunnen zijn in de stadswijk, op school of aan de universiteit, in de fabriek of een andere werkplaats. Zo dragen we bij aan het algemeen welzijn, maar ook aan onze eigen groei in het mens zijn. Zo kunnen ook een voorbeeld zijn van een goede en menselijke levensstijl.

Document

Naam: HOMILIE - AFSLUITING WJD SANTIAGO DE COMPOSTELA 1989
Wees niet bang om heilig te zijn!
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 20 augustus 1989
Copyrights: © 1989, Stichting Jongeren Samen, 's Hertogenbosch
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam