• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Besluit
Het missionaire elan is altijd een teken geweest van de vitaliteit van onze Kerken Vgl. H. Paus Johannes Paulus II, Encycliek, Over de blijvende geldigheid van de missie-opdracht, Redemptoris Missio (7 dec 1990), 2. Het moet echter opnieuw gezegd worden dat evangelisatie een werk is van de Geest en eerder dan actie is zij getuigenis en uitstraling van het licht van Christus Vgl. H. Paus Johannes Paulus II, Encycliek, Over de blijvende geldigheid van de missie-opdracht, Redemptoris Missio (7 dec 1990), 26 door de lokale Kerk die haar missionaire mannen en vrouwen over haar grenzen uitzendt. Daarom vraag ik aan alle Katholieken tot de Heilige Geest te bidden opdat Hij in de Kerk de geestdrift voor de missie zou doen toenemen, die erin bestaat het Rijk Gods te verspreiden en de missionarissen te steunen, mannen en vrouwen en christengemeenschappen die op de voorlinie in deze missie geëngageerd zijn, soms in vijandige middens van vervolging.

Ik nodig tegelijk alle Katholieken uit een geloofwaardig teken van gemeenschap met de Kerken te geven, door economische hulp, vooral in de crisis die de mensheid doormaakt, om de jonge lokale Kerken in de mogelijkheid te stellen de mensen door het Evangelie en de naastenliefde te verlichten.

Moge de Maagd Maria, Ster van de nieuwe Evangelisatie, ons in onze missionaire activiteiten leiden, Zij die Christus aan de wereld gegeven heeft, die als Licht der volken gekomen is om het heil te brengen “tot aan de uiteinden van de aarde” (Hand. 13, 47).

Ik verleen iedereen mijn zegen.

Vaticaan, 29 juni 2009
BENEDICTUS PP. XVI

Document

Naam: “DE VOLKEN WANDELEN BIJ HAAR LICHT” (OPENB. 21,24)
Wereldmissiezondag 18 oktober 2009
Soort: Paus Benedictus XVI - Boodschap
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 29 juni 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Soreres Christi; alineanummering en -verdeling: redactie
Bewerkt: 28 juli 2020

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam