• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ik twijfel er niet aan, dat de ontledingen en voorstellen die tijdens dit colloquium zullen worden voorgedragen, nieuwe uitgangspunten en nieuwe toepassingen uit de leer van de encycliek en het sociale leergezag van de kerk zullen weten te putten om de mannen en vrouwen van deze wereld te helpen dat welzijn, die vrede en vrijheid te zoeken, waarop zij recht hebben.

De encycliek H. Paus Paulus VI - Encycliek
Populorum Progressio
Over de ontwikkeling van de volken
(26 maart 1967)
is op zichzelf een ‘boodschap van bevrijding' en een 'woord van verzoening' Vgl. 2 Kor. 5, 19 , waarvan de echo's nog lang zullen naklinken.

Wanneer u, en wij allen, deze doeleinden dienen, doen wij niets anders dan trouw zijn aan de zending van de Kerk zoals deze is beschreven door de constitutie 2e Vaticaans Concilie - Constitutie
Lumen Gentium
Over de Kerk
(21 november 1964)
: welke is te zijn 'sacrament, dat wil zeggen het teken en het instrument, van de innige vereniging met God en van eenheid van heel het menselijk geslacht'. Een vereniging en eenheid die bovenal worden verwezenlijkt in de dubbele en toch ene deugd van de liefde jegens God en jegens de mens.Vgl. Mt. 22, 34-40 Het zijn doeleinden die van onze kant een onverbrekelijke uitoefening vragen van de rechtvaardigheid en inzet voor de vrede, authentieke uitingen van de liefde waarnaar de ware menselijke ontwikkeling streeft en waarop zij zich richt, welke wij zo, meer dan van onze krachten, hopen te verkrijgen als een barmhartige gave van de Heer.

Met deze gevoelens en wensen zegen ik uw werkzaamheden, ik zegen u allen persoonlijk, samen met uw medewerkers en allen die de activiteiten van het colloquium zullen volgen.

Document

Naam: BIJ HET SLOT VAN DE HERDENKING VAN TWINTIG JAAR POPULORUM PROGRESSIO
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Toespraak
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 24 maart 1987
Copyrights: © 1987, Archief van Kerken, p. 783-789
Bewerkt: 13 december 2017

Referenties naar dit document

 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
 
|
Pagina delen: 
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam