• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Het eerste Pauselijke document, waarin de aanduiding Zusters met betrekking tot Kerken is te vinden, is de Breve H. Paus Paulus VI - Brief
Anno ineunte
Aan Patriarch Athanagoras I, Oecumenisch Patriarch van Constantinopel, over het herenigen van de Kerken van Oosten en het Westen (25 juli 1967)
van Paus Paulus VI aan Patriarch Athenagoras I. De Paus verklaart eerst zijn wil, alles te ondernemen om "de volle gemeenschap tussen de Kerk van het Westen en de Kerk van het Oosten te herstellen", en stelt dan de vraag:
"In iedere plaatselijke kerk geschiedt het geheim van de goddelijke liefde; ligt hier niet de oorsprong van de traditionele uitdrukking, waarmee de Kerken op verschillende plaatsen elkaar als Zusters zijn gaan aanduiden? Onze Kerken hebben vele eeuwen als Zusters geleefd, gemeenschappelijk Concilies gevierd en de geloofsleer tegen iedere afwijking verdedigd. Na een lange tijd van afgescheiden zijn en het ontbreken van wederzijds begrip schenkt de Heer, ondanks de moeilijkheden, die in de afgelopen tijd tussen ons ontstaan zijn, de mogelijkheid, dat we ons als Zusterkerken opnieuw ontdekken." H. Paus Paulus VI, Brief, Aan Patriarch Athanagoras I, Oecumenisch Patriarch van Constantinopel, over het herenigen van de Kerken van Oosten en het Westen, Anno ineunte (25 juli 1967)

Document

Naam: NOTITIE OVER DE TERM ZUSTERKERKEN
Soort: Congregatie voor de Geloofsleer
Auteur: Joseph Kardinaal Ratzinger
Datum: 30 juni 2000
Copyrights: © 2004, Stg. InterKerk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam