• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

DAG VOOR HET LEVEN IN ITALIë

"Zonder kinderen is er geen toekomst".

Dit is het thema van de Dag voor het Leven, die vandaag in Italië gehouden wordt. In de boodschap van de Italiaanse Bisschoppen wordt een licht geworpen op de vele oorzaken van de huidige crisis rond geboortes, met name die binnen de culturele en sociale context, die niet ten gunste zijn van het gezin en de missie van de ouders.

Des temeer waar meerdere ouders graag meer kinderen zouden willen, maar worden bijna altijd tegengehouden door financiële moeilijkheden. De hulp van openbare instanties, hoewel gewaardeerd, is meestal niet toereikend. Er is de noodzaak voor een meer organische politiek ten gunste van de familie.

De eenheid van het gezin, dat voortkomt uit het huwelijk, is de fundamentele eenheid van de maatschappij. Daarbinnen, als in een zelfbevestigende omgeving, moet leven aangemoedigd worden, verdedigd en beschermd en de Dag voor het Leven van vandaag herinnert ons allen aan deze wezenlijke opdracht.

Broeders en Zusters, we moeten ons niet uit het veld laten slaan door de aanvallen op het menselijk leven, vooral door abortus! Ik hernieuw mijn waardering voor de moedige steun die de Pro-life beweging in Italië levert in de strijd tegen dit kwaad en ik breid dit uit naar iedere kerkelijke gemeenschap om hun initiatieven en diensten te ondersteunen. De inspanningen nemen toe, opdat het recht om te leven van de ongeboren kinderen wordt bevestigd, niet tegen de moeders, maar samen met de moeders.

We richten ons nu tot de zeer Heilige Maria en roepen haar speciale hulp in voor de gezinnen, zodat, vertrouwend op de goddelijke steun, deze zich verplicht weten voort te gaan met vreugde en toewijding voor hun bewonderenswaardige missie om de mensheid een toekomst te geven die rijk is aan hoop.

Document

Naam: DAG VOOR HET LEVEN IN ITALIë
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Angelus/Regina Caeli
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 1 februari 2004
Copyrights: © 2004, Stg. InterKerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam