• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Aan het einde van deze Brief wens ik U toe, dierbare Herders van de katholieke Kerk die is in China, en u, priesters, godgewijde personen en lekengelovigen, dat u zult "juichen van vreugde, ook al hebt u nu, als het zo moet zijn, voor een korte tijd te lijden onder allerlei beproevingen. Maar die zijn nodig om de deugdelijkheid van uw geloof te bewijzen, dat zoveel kostbaarder is dan vergankelijk goud, dat toch ook door vuur gelouterd wordt. Dan zullen, wanneer Jezus Christus zich openbaart, lof, heerlijkheid en eer uw deel zijn" (1 Pt. 1, 6-7).

De allerheiligste Maria, Moeder van de Kerk en Koningin van China, die in het uur van het Kruis in de stilte van de hoop heeft weten te wachten op de morgen van de Verrijzenis, moge met haar moederlijke zorg u begeleiden en voor u alle ten beste spreken, samen met Jozef en met de talrijke Chinese Martelaren.

Ik verzeker u van mijn voortdurende gebeden en met een innige gedachte aan de ouderen, de zieken, de kinderen en de jongeren van uw edele natie, zegen ik u van harte.

Vanuit Rome, bij de Heilige Petrus, de 27ste mei, Hoogfeest van Pinksteren, in het jaar 2007, het derde van mijn Pontificaat,

PAUS BENEDICTUS XVI

Document

Naam: AAN DE KATHOLIEKE KERK IN DE VOLKSREPUBLIEK CHINA
Soort: Paus Benedictus XVI - Brief
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 27 mei 2007
Copyrights: © 2007, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling uit het Italiaans: Past. Chr. van Buijtenen, pr.
Bewerkt: 5 mei 2020

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam