• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Gedurende het nauwelijks geëindigde jaar is op een bijzondere wijze de gestalte van de heilige Benedictus in de herinnering geroepen als patroon van Europa in verband met de vijftienhonderdste verjaardag van zijn geboorte. Nadenkend over de ontwikkeling van de oudste gebeurtenissen en de hedendaagse leek het een goede zaak om aan het eind van het jaar de heilige Cyrillus en Methodius H. Paus Johannes Paulus II - Apostolische Brief
Egregiae Virtutis
Over de HH. Cyrillus en Methodius (31 december 1980)
, die een ander groot bestanddeel vertegenwoordigen in de christelijke zending en in het werk van de heilseconomie op ons "continent. Het is het bestanddeel dat verbonden is met de erfenis van het oude Griekenland en van het patriarchaat van Constantinopel, vanwaar deze broers zijn gezonden naar de missie onder de volkeren van Europa, nauwkeuriger onder de slaven. Europa is namelijk christelijk geworden onder de werking van deze beide elementen.

Het leek ons daarom, vooral aan het eind van het jaar waarin de beslissende dialoog werd ondernomen tussen de katholieke kerk en de gehele orthodoxie, dat het in het licht stellen van de zending van de heilige Cyrillus en Methodius een juiste welsprekendheid zou hebben. De welsprekendheid van de verzoening en de vrede moet zich op alle wegen van de mensheid sterker tonen dan de krachten van de verdeeldheid en de wederzijdse bedreiging.

Document

Naam: DE VREDE TUSSEN DE MENSEN EN DE VOLKEN IS DE VRUCHT VAN DE BROEDERSCHAP
Tijdens de H. Mis op Wereldvredeszondag 1981
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 1 januari 1981
Copyrights: © 1981, Archief van Kerken 36e jrg. p. 748-752
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam