• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

INKEER EN INWENDIGE STILTE OM CHRISTUS TE ONTVANGEN
Aan het einde van de Eucharistieviering op de vlakte van Montorso tijdens de "Agorà van Italiaanse jongeren", leidde de Paus het mariale gebed van het Engel des Heren in met de volgende woorden:

Laten wij, beste jongeren, aan het einde van deze plechtige Eucharistieviering het Engel des Heren bidden, in geestelijke gemeenschap met allen die met ons verbonden zijn via radio en televisie. Na Nazaret zelf, is Loreto de ideale plaats om biddend het mysterie te overwegen van de Vleeswording van de Zoon van God. Vandaar op dit ogenblik mijn uitnodiging om allemaal samen met de geest en met hart naar het Heiligdom van het Heilig Huis te gaan, tussen die muren die volgens de traditie uit Nazaret komen, de plaats waar de Maagd "ja" gezegd heeft tot God en in haar schoot het eeuwige vleesgeworden Woord heeft ontvangen.
Laten we, alvorens deze samenkomst te ontbinden, voor een moment de "agorà", het plein verlaten en treden we in de geest binnen in het Heilig Huis. Er is een wederzijdse band tussen het plein en het huis. Het plein is groot, is open, is de plaats van de ontmoeting met de anderen, van de dialoog, van de confrontatie; het huis is daarentegen de plaats van de inkeer en de inwendige stilte, waar het Woord in al zijn diepte ontvangen kan worden. Om God naar het plein te dragen, moet eerst innerlijk met Hem omgaan, zoals Maria bij de Aankondiging. En omgekeerd, het huis staat open naar het plein: dat suggereert ook het feit dat het Heilig Huis van Loreto drie wanden heeft, niet vier: het is een open Huis, open naar de wereld, naar het leven, ook naar deze Agorà van de Italiaanse jongeren.
Beste vrienden, het is voor Italië een groot voorrecht om in deze lieflijke hoek van Le Marche (de Marken) het Heiligdom van het Heilig Huis te mogen herbergen. Wees er terecht trots op en profiteer ervan! Kom hierheen, minstens met je hart, op de belangrijkste momenten van je leven, om in te keren tussen de muren van het Heilig Huis. Bidt de Maagd Maria dat zij voor jullie het licht en de kracht van de heilige Geest verkrijgt, om ten volle en edelmoedig de stem van God te beantwoorden. Dan zul je zijn ware getuigen worden op het "plein", in de samenleving, dragers van een Evangelie dat niet abstract is, maar dat vleesgeworden is in jullie leven.

Document

Naam: INKEER EN INWENDIGE STILTE OM CHRISTUS TE ONTVANGEN
Aan het einde van de Eucharistieviering op de vlakte van Montorso tijdens de "Agorà van Italiaanse jongeren", leidde de Paus het mariale gebed van het Engel des Heren in met de volgende woorden:
Soort: Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 2 september 2007
Copyrights: © 2007, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling uit het Italiaans, nummering van de alinea's: Past. Chr. van Buijtenen, pr.
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam