• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Dierbare vrienden, ik ben er diep van overtuigd dat de omstandigheden waarin de wereld zich op het moment bevindt het voor christenen en moslims noodzakelijk maakt zich ervoor in te zetten gemeenschappelijk de talrijke uitdagingen aan te nemen, waarmee de mensen zich geconfronteerd weten. Dit geldt in het bijzonder voor de verdediging en de bevordering van de waardigheid van mensen en voor de daaruit voortkomende rechten. Terwijl de bedreigingen tegen de mens en de vrede toenemen, dienen de christenen en moslims gehoorzaam te zijn tegenover de Schepper. Zijn wil is het, dat alle mensen leven in de waardigheid die Hij hun gegeven heeft. Dit is mogelijk wanneer zij de menselijke persoon weer centraal stellen en onvermoeibaar zich ervoor inzetten dat het menselijk leven altijd gerespecteerd wordt.

Dierbare vrienden, ik bid met geheel mijn hart dat de barmhartige God ons wil geleiden op de weg van steeds meer authentieke wederzijdse begrip. Op dit moment, waarop voor de moslims de geestelijke tocht van de Ramadan begint, zend ik hen allen mijn beste wensen en bid de Almachtige dat Hij hen een vredig en rustig leven zal schenken. De God van de vrede vervulle u en de gemeenschappen die u vertegenwoordigt met overvloedige zegen.

Document

Naam: TOT DE AMBASSADEURS VAN LANDEN, MET EEN MOSLIMMEERDERHEID, GEACCREDITEERD BIJ DE HEILIGE STOEL EN VERTEGENWOORDIGERS VAN ENKELE MOSLIMGEMEENSCHAPPEN IN ITALIë
Sala degli Svizzeri, Castel Gandolfo
Soort: Paus Benedictus XVI - Toespraak
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 25 september 2006
Copyrights: © 2006, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Stg. InterKerk, Wassenaar
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam