• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
De voorwaarden en de mogelijkheden voor de Kerk op het gebied van sociale communicatie verschillen van land tot land en zelfs van bisdom tot bisdom binnen hetzelfde land. Hieruit volgt vanzelfsprekend dat de benadering van de media door de Kerk en de culturele omgeving die zij helpen vormen, zullen verschillen van plaats tot plaats en dat de planning en participatie erin aangepast zullen zijn aan de plaatselijke situatie.

Elke bisschoppenconferentie en elk bisdom zou daarom een ge├»ntegreerd pastoraal plan voor communicatie moeten ontwikkelen, bij voorkeur in overleg met vertegenwoordigers van internationale en nationale communicatieorganisaties en met mensen die plaatselijk beroepsmatig in de media werkzaam zijn. Voorts moet er rekening gehouden worden met communicatie bij de formulering en uitvoering van alle andere pastorale plannen, met inbegrip van die plannen die betrekking hebben op sociale dienstverlening, onderwijs en evangelisering. Een aantal bisschoppenconferenties en bisdommen heeft zulke plannen reeds ontwikkeld waarin communicatiebehoeften zijn vastgesteld, doelstellingen zijn omschreven, concrete voorzieningen zijn getroffen voor de financiering en uiteenlopende inspanningen op communicatiegebied zijn geco├Ârdineerd.

De volgende richtlijnen worden aangeboden als hulp voor hen die zulke pastorale plannen opstellen en betrokken zijn bij de herbestudering van bestaande plannen.

Document

Naam: AETATIS NOVAE
Pastorale instructie, twintig jaar na Communio et Progressio
Soort: Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatiemiddelen
Auteur: Msgr. John P. Foley
Datum: 22 februari 1992
Copyrights: © 1992, Kerkelijk documentatie, jrg. 20, nr. 4 (1992), p. 3-20
Vert.: Hans Wagemans
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam